Redőny.com főoldal
  

Szúnyogháló

Szúnyogháló / Szúnyogháló ajtóra, akár redõny használatával együtt is

VÍZSZINTESEN MOZGATHATÓ ROLÓS SZÚNYOGHÁLÓ


A vízszintesen mozgatható mobil szúnyogháló mûködési elve megegyezik az ablakoknál alkalmazott önálló roló­s szúnyogháló­éval, de a 45x45 mm-es szögletes alumíniumprofil tokban a tengely függõlegesen helyezkedik el. A tengellyel ellentétes oldalon és a szúnyogháló elhúzható részén függõlegesen mágnescsíkok találhatók, ezek biztosítják a tökéletes záródást. Egyszárnyas kivitel 120 cm szélességig készíthetõ, szélesebb (terasz-) ajtók esetén a vízszintesen mozgatható roló­s szúnyogháló­ajtót kétszárnyas változatban készítjük (max. 240 cm). Ebben az esetben mindkét szárny mozgatható, az egyik (általában kevésbé vagy soha nem használt) ajtószárny elõtti rész egy reteszelõ szerkezettel fixálható - de szükség esetén ez is elhúzható.
A vízszintesen mozgatható roló­s szúnyogháló mind nyíló, mind tolóajtókhoz alkalmazható.

 

NYÍLÓ AJTÓS TÍPUS

Az ajtó keretére záródó nyíló ajtós típus 23x45 mm-es szinterezett alumíniumprofilból készül, mágneszárral, alapáron fehér és barna színekben. Rugós zsanér és rugdosóprofil külön rendelhetõ. Nyíló szunyogháló­-ajtóinkat boltíves kivitelben is forgalmazzuk.

 

TOLÓAJTÓS TÍPUS

Tolóajtós kivitelû mobil szúnyogháló­ink is alumínium szerkezettel készülnek, szükség esetén pályahoszabbítással.

 

PLISZÉ TÍPUS

Nagy felületek, kétszárnyas vagy tolóajtók egyre népszerûbb szúnyoghálója a vízszintes mûködtetésû, zsinóros vezetésû pliszé szúnyogháló.
Kedveltségének egyik oka a praktikus, könnyed kezelhetõség. Nyitott és csukott helyzetben is harmonika-szerû állapotban van. Ennek a kivitelnek köszönhetõen, használaton kívül sincs soha útban, nem kell a téli idõszakra leszerelni, hiszen összecsukva szinte láthatatlan. Emellett gyermekbarát, biztonságos használat jellemzi, mivel bárhol megállítható, nemcsak a két végállásban, és nincs benne rugó, amely a szúnyoghálót visszahúzhatná a keretbe.

További fontos tudnivalók a pliszé szúnyoghálóról:
- Nyitható vagy tolóajtós társainál akár szélesebb kivitelben, nagyobb méretben is rendelhetõ.
- A pliszé szúnyogháló esetében szinte kizárt a hibalehetõség, így garantált a megbízható, hosszú távú használat.

Az UV stabil üvegszálas háló anyaga fekete vagy szürke színû. Alumínium kerete alapáron fehér vagy sötétbarna, 15% felárral RAL színben is rendelhetõ. Keret nélkül pliszé szúnyoghálót csak azokhoz a toló ajtókhoz lehet szerelni, amelyeknek kívülrõl 10-12 cm-es párkánya van és oldalukra rögzíthetõ a szúnyogháló. Minden más esetben (pl: nyílászáróhoz szembõl csavarozva) a tökéletes telepítés érdekében keretet kell alkalmazni.

A pliszé szúnyogháló legnagyobb szélessége:
- 220 cm-es magasságig egyszárnyú kivitelben 150 cm, kétszárnyúban 300 cm;
- 221-250 cm magasság esetén egyszárnyú kivitelben 140 cm, kétszárnyúban 280 cm;
- 250 cm magasság felett egyszárnyú kivitelben 130 cm, kétszárnyúban 260 cm lehet. 
A magasságra vonatkozóan a maximális méret 300 cm. 

 

 
Gurtnibehúzó szerkezet ajándékba
Cégünk minden külsõ tokos redõnyhöz a gurtnibehúzó automatát ajándékba adja.