Redőny.com főoldal
  

Szúnyogháló

Általános ismérvek - Rovarháló akár redõny használatával együtt is

MOZGATHATÓ SZÚNYOGHÁLÓ

A mozgatható szúnyoghálók szerkezeti kialakításukból adódóan kiválóan alkalmasak szúnyoghálóként, de nem rovarhálók, a rovarok ellen nem nyújtanak 100% védelmet.
A fix rovarhálók mellett több típusú mobil szúnyogháló széleskörû alkalmazására is van lehetõség. A könnyen kezelhetõ, kis helyigényû önálló rolós szúnyogháló elõnye, hogy rovarmentes idõszakban egy mozdulattal eltüntethetõ a 45x45 mm-es szögletes szinterezett alumínium tokban. A háló két kefe között helyezkedik el az alumínium vezetõsínben (22x32 mm). A gyakoribb, ablakoknál alkalmazott fentrõl lehúzható változat mellett az elsõsorban ajtóknál használt vízszintesen mozgatható típus is választható.

Cégünk az amerikai New York Wire Company üvegszálas, szürke színû hálóanyagait használja. Külön rendelhetõ opció egy speciális hálóanyag, a kutyaháló, amely olyan otthonokba ajánlott, ahol kutya vagy macska is van és ezáltal az általánosan alkalmazott üvegszálas szúnyogháló nagyobb sérülésveszélynek van kitéve.

A hálóanyag egy erõs acélrugónak köszönhetõen tekeredik vissza a tokba, melyet végig kontrolláltan kell visszaengedni, hogy a záróléc ne csapódjon nagy zajjal a tokhoz. A szerkezetet egy fékmechanikával (opcionális) ellátva akár el is engedhetjük a szúnyoghálót, az egyenletesen és csendesen fog visszahúzódni.
150 cm-es szélesség felett ablakoknál a függõleges mûködtetésû önálló rolós szúnyoghálót kifújásbiztos, széles vezetõsínnel (22x38 mm) szereljük. E változat elõnye, hogy a szél nem fogja kifújni a hálót a vezetõsínbõl. A függõleges mûködtetésû önálló rolós, kifújásbiztos szúnyoghálót 150-180 cm közötti szélességnél telepítjük (redõnytokba épített kombinált szúnyogháló esetén nem alkalmazható, ha redõny is van az ablakon, akkor kívülrõl annak vezetõsínjére szereljük). Az ajtókhoz alkalmazott vízszintes mûködtetésû változatnál a szúnyogháló 45x45mm-es alutokját az ajtó tokjára kell rögzíteni.

Egyszárnyas változatnál a legnagyobb rendelhetõ szélesség 120 cm, a háló az alul és felül elhelyezkedõ vezetõsínek között vízszintesen húzható ki és a másik ajtófélfán teljes magasságban elhelyezett 20x20 mm-es aluprofilon lévõ mágnescsíkhoz rögzíthetõ. Kétszárnyas változatnál 240 cm a legnagyobb szélességi méret és a két oldalról kihúzható max. 120 cm széles hálók középen találkoznak és tapadnak egymáshoz a mágnescsíkkal.

A rolós típusok mellett a hagyományos nyíló típust is forgalmazzuk. Szúnyogháló-ajtóink rugós zsanérral is rendelhetõk, így azok a tökéletes védelem érdekében maguktól csukódnak és hosszú élettartamot biztosítanak a szúnyoghálónak. A szerkezet 20x40 mm-es szinterezett alumíniumprofilból készül, az alapszín a fehér és a sötétbarna, szélessége 100 cm lehet. Kétszárnyas változatnál (max. 200 cm) a megfelelõ zárást a középtakaró aluprofil biztosítja.
A tolóajtós típus nagyobb felületeknél (teraszajtók, stb.) ideális megoldás. Két egymással párhuzamosan közlekedõ mozgó rész vagy egy pályahosszabbítással ellátott nagy szúnyogháló alkalmazható.
A mozgatható szúnyogháló alumínium szerkezete fehér vagy sötétbarna, de 15%-os felárral bármilyen RAL K7 színskála szerinti színben elkészíthetõ.

Redõnyök rendelésével egyidejûleg, tipikusan ablakok esetében, 150 cm szélességig redõnytokba kombinált, függõleges mûködtetésû szúnyogháló választására is van lehetõség. E kombinált redõny/szúnyogháló-megoldás választása esetén a dupla lefutóval rendelkezõ vezetõsín alapáron 40x53 mm-es szinterezett alumíniumprofilból készül.

> vissza a szúnyogháló Általános ismertetõhöz
Bemutatóterem
16 db életszerû környezetben kiállí­tott redõny mintadarabbal felszerelt bemutatótermünkben, heti 51 órában várjuk Önöket.
Mûanyagredõny akár 3 év garanciával
Józsa Deluxe mûanyagredõny családra, kézi- és motoros mûködtetés esetén egyaránt, 3 év teljes körû garanciát vállalunk.