Redőny.com főoldal
  

Redõnymotorizáció

Somfy redõnymotorizáció

A REDÕNY MOTOROS VEZÉRLÉSE SOMFY RÁDIÓHULLÁMÚ RENDSZERREL

Cégünk az európai piacvezetõ Somfy cég 5 év garanciával rendelkezõ ISO 9001-es szabvány szerint gyártott 230 V-os motorizációs termékeit forgalmazza. A Somfy csõmotorok a redõnytengelyben helyezkednek el, így külön helyet a redõny mellett nem igényelnek.


A rádiós rendszer falvésés és vezetékezés nélkül egyszerûen és gyorsan telepíthetõ, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Ahhoz, hogy a redõny motoros mûködtetése rádióhullámú rendszerrel történjen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni.

 A motor a redõny­tengelyben helyezkedik el, így külön helyet a redõny mellett nem foglal. A redõny­motor a beépített rádióvevõ segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. a távirányítóval vagy a programórával. A távirányítón Ön a fel-stop-le gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motornak, az elõre programozhatóság pedig lehetõvé teszi, hogy redõny­ei kívánsága szerint automatikusan mûködjenek. Megadhatja a redõny­ök nyitásának és zárásának pontos idejét egy napra, néhány napra vagy akár egy hétre is, és az idõkapcsoló óra távolléte esetén is mûködtetni fogja alumínium, mûanyag vagy fa redõny­eit! Ha távol tartózkodik, otthona akkor is lakottnak tûnik!

A mai kor követelményeinek megfelelõ komfortos megoldás a rádiós Somfy motorokkal ellátott redõnyök vezérlésére a Thermosunis Indoor Wirefree RTS berendezés. Ez az általában ablakra szerelt beltéri rádiós, napelemes fény és hõmérséklet érzékelõ nyáron a fényviszonyoknak, illetve télen a szoba hõmérsékletének megfelelõen automatikusan vezérli a redõnyöket vagy belsõ árnyékolókat, így energiát takaríthat meg és rezsiköltségei is alacsonyabbak lesznek.

Motoros redõny vezérlését rádióhullámú rendszerrel nemcsak az új telepítésû, hanem a régi, már meglévõ alumínium és faredõny­öknél is lehet alkalmazni. A rádiós vezérlési technológia lehetõvé teszi az utólagos kiépítést, mivel a már korábban kiépített rendszerekkel könnyen össze lehet hangolni az újakat, ill. az eddig kézi erõvel mozgatott redõny­ök automatizálása is megoldható.

Az Oximo WireFree RTS napelemes redõnyautomatizálási rendszerrel a Somfy a legegyszerûbb, teljesen vezetékezés nélküli utólagos motorizálást ajánlja redõnyökhöz. E megoldás alkalmas minden típusú redõny utólagos motorizálásához 470 mm szélességtõl maximum 20kg-os redõnyig. A Somfy kollekciója - motor, akkumulátor, napelem - ideális megoldás az utólagos felújítási projektekhez. A redõnymotornak sem kell külön tápvezetéket kiépíttetni, a motor az energiaellátást az akkumulátoron keresztül a napelemtõl kapja.

 

A REDÕNY MOTOROS VEZÉRLÉSE SOMFY FALI KAPCSOLÓS RENDSZERREL


Vezetékes rendszerû motorizációnál a redõnymotorok és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség.
Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során idõben döntenek a motorizált redõnyök telepítésérõl, a redõnymotor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot és ez a költséghatékonyabb megoldás. Ha ilyen mértékû falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetõség, vagy nagyobb komfortra vágynak célszerû rádióvezérlésû redõny­rendszert telepíteni. Amennyiben központi vezérlõ egységet szeretnének, akkor minden redõnymotort egymással össze kell kötni.
A legtöbb esetben célszerû a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni a redõnyök vezérléséhez is. Ha a Somfy redõny kapcsolók mellett döntenek, redõnyönként egy süllyeszetett kivitelû Inis Uno vagy a két redõny külön vezérlését egy redõny kapcsolóban biztosító Inis Duo alkalmazható. Több redõny egyszerre történõ mozgatása egy kapcsolóval az Ilmo WT motorral (beépített feltolásgátló, automatikus végállás-beállítás, akadály- és lefagyásfelismerés, relék nélkül párhuzamosítható) vagy az Oximo WT redõnymotor alkalmazásával lehetséges. Somfy Ilmo és Oximo motorok esetén 50 mm-es redõnytengelyt alkalmazunk.
A külsõ szerelõ fedéllel rendelkezõ meglévõ vakolható tokos, vagy egyes (pl. Hella Trav) belsõ tokos redõnytokokban a vezetékes vezérésû Somfy LT 50 redõnymotorok (Start, Jet, Atlas, stb) alsó végállásának beállítása nagyon balesetveszélyes módon kivitelezhetõ, ezért ha a redõnytok szerelési magassága 6 méternél több és nincs elõtte terasz, akkor biztonsági okokból csak a Somfy Oximo WT redõnymotorok alkalmazását tudjuk vállani. 
 
Motorizálható mûanyagredõny
Mûanyagredõny már fehér színû, speciális, elcsúszásgátlós redõnypalásttal is rendelhetõ, melynek elõnye, hogy alumínium tok alkalmazásával redõnymotorizációs lehetõséget is biztosí­t.