Redőny.com főoldal
  

Redõnymotorizáció

Royaltech redõnymotorizáció

Cégünk az európai piacvezetõ Somfy cég motorizációs termékei mellett a német gyártósorokon Kínában készülõ Royaltech redõnymotorokat is forgalmazza. Royaltech motorkra és vezérlésekre 2 év garanciát vállalunk.
 

ROYALTECH REDÕNYMOTORIZÁCIÓ - RÁDIÓHULLÁMÚ RENDSZEREK


Royaltech redõnymotorizáció - rádióvezérlésû rendszerekAhhoz, hogy a redõny motoros mûködtetése rádióhullámú rendszerrel történjen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni. A rádiós rendszer falvésés és vezetékezés nélkül egyszerûen és gyorsan telepíthetõ, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Az elektromos elõkészítésnél a redõnyig 3x1 mm2-es kábel telepítendõ 6 négyzetméternél kisebb redõny esetén. A redõnymotor a beépített rádióvevõ segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. a távirányítóval vagy a programórával. A távirányítók egy-, öt- vagy tizenötcsatornás kivitelben állnak rendelkezésre, a fel-stop-le gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motornak.A távirányítót helyettesítheti egycsatornás rádióhullámú vezérlésû, falon kívüli kapcsoló (elemes), amely nem igényel vezetékezést. A programórás vezérlés lehetõvé teszi, hogy redõnyei kívánsága szerint automatikusan mûködjenek. A redõny motoros vezérlését rádióhullámú rendszerrel nemcsak az új telepítésû, hanem a régi, már meglévõ redõnyöknél is lehet alkalmazni.
A Royaltech RE típus a motorok új generációjának tulajdonságait is magában foglalja. Elektronikus végállással (öntanuló mód) és lefagyás elleni védelemmel rendelkezik, extra érzékeny és szabályozható erõsségû az akadályérzékelés, visszapörgetõ funkcióval. Választható egy köztes pozíció, mely egy gombnyomással elérhetõ és a redõnyt a kívánt helyzetben állítja meg. Az 5 eres kábelezésnek köszönhetõen fali kapcsoló is ráköthetõ az alapvetõen rádiós mûködtetésû motorra. A Royaltech RE típusú (akadályfelismerésre képes) motorok nem vezérelhetõk a kézi egycsatornás távirányítókkal, csak az öt- vagy 15 csatornással, illetve a kulcstartó távirányítóval és a fali rádióadóval. A rádiós vezérlési technológia lehetõvé teszi az utólagos kiépítést, mivel a már korábban kiépített rendszerekkel könnyen össze lehet hangolni az újakat, ill. az eddig kézi erõvel mozgatott redõnyök automatizálása is megoldható.
A motorizációs termékek árai a megfelelõen elõkészített elektromos hálózatba történõ bekötés árát tartalmazzák. Ha más cégtõl beszerzett vezérlések alkalmazásával szükséges a tõlünk rendelt motoros árnyékolók mûködtetése, a vezérlések motorokra hangolását - amennyiben az mûszakilag lehetséges - külön díjazás ellenében tudjuk elvégezni.

 

ROYALTECH REDÕNYMOTORIZÁCIÓ - VEZETÉKES RENDSZEREK


A Royaltech redõnymotorizáció esetében is a csõmotorok a redõnytengelyben helyezkednek el, így külön helyet a redõny mellett nem igényelnek.  
Vezetékes rendszerû motorizációnál a redõnymotor és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség. Az elektromos elõkészítésnél a kapcsoló tervezett helyéig és a kapcsolótól a redõnyig 3x1 mm2-es kábel telepítendõ. A legtöbb esetben célszerû a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád redõnyök mûködtetésére szolgáló tagját alkalmazni a redõny vezérléshez is.
A motorizációs termékek árai a megfelelõen elõkészített elektromos hálózatba történõ bekötés árát tartalmazzák.
 

 
Motorizálható mûanyagredõny
Mûanyagredõny már fehér színû, speciális, elcsúszásgátlós redõnypalásttal is rendelhetõ, melynek elõnye, hogy alumínium tok alkalmazásával redõnymotorizációs lehetõséget is biztosí­t.