Redőny.com főoldal
  

Mûanyag redõny

Mûanyag redõny/ Általános jellemzõk

A MÛANYAG REDÕNY ISMÉRVEI

 

mûanyag redõnyA külsõ tokos mûanyag redõny az egyik legkeresettebb redõny típus, mivel ára igen kedvezõ, és gyakorlatilag bárhová telepíthetõ. Szükség szerint teljes sötétítésre is alkalmas, jó hõszigetelõ képességgel rendelkezik és könnyen mûködtethetõ, ugyanakkor a vakolható tokos változat kivételével a külsõ tokszerkezet egy kis része a nyílászárótól függõen belülrõl látszódhat.

A 37 mm-es hasznos magasságú redõnylécek fehér, krém, bézs és világos szürke színben rendelhetõk - kivéve a Józsa DeLuxe típust - , maximális szélességük 170 cm lehet.
A mûanyag redõnylécek használatának elõnye, hogy a faredõnyöknél sokkal kisebb súlyúak, mozgatásuk kézi mûködtetés esetén is összehasonlíthatatlanul könnyebb, mint a régi faredõnyöké, ugyanakkor a redõnylécek közötti szellõzõhézagok kisebbek. Régi faredõnyök kiváltásakor az 55 mm hasznos magasságú, fehér színû, úgynevezett maxi redõnylécet szükséges használni, ilyen esetekben (általában) fel lehet használni az eredeti vezetõsínt és a tengelyt is. A felhúzott mûanyag redõny rögzítése falon kívüli vagy falba süllyesztett gurtnibehúzó szerkezettel, esetleg mechanikus szerelvénnyel történhet. A gurtni nyílászárón történõ átvezetése a szerelés helyi sajátosságainak megfelelõ görgõs szerelvényekkel történik. 15 mm széles szürke, sötétbarna, fehér vagy bézs színû gurtni választható a külsõ tokos mûanyag redõnyhöz.

 

 

Józsa Eco mûanyag redõny (külsõ tokos kivitel)

Külsõ tokos kivitel, a gyárilag szinterezett, fehér vagy sötétbarna színû, védõfóliával ellátott acél tok háromféle alakban, alul vagy alul-felül csapott, illetve négyszögletes formájú acéltokkal rendelhetõ.
A mûanyag vezetõsín fehér vagy barna, 45x60 mm-es keresztmetszetû, zörgéscsillapító betét nélküli.
A Józsa Eco mûanyag redõny külsõ ütközõkkel ellátott záróléccel rendelkezik.
Ez a típusú külsõ tokos mûanyag redõny redõnytokba épített szúnyoghálóval, vakolható tokos kivitelben és motorizálva sem rendelhetõ.
 

> tovább a Józsa Eco külsõ tokos mûanyag redõny típus ismertetéséhez

 

Józsa Silento mûanyag redõny (külsõ, illetve vakolható tokos kivitel)

Kagyló alakú, formatervezett, fényes felületû gurtnibehúzó szerkezetA külsõ ill. vakolható tokos kivitel, fehér vagy sötétbarna színû, alul csapott formájú szögletes acéltokkal, 22x53 mm-es kefés mûanyag vezetõsínnel, golyóscsapágyas tengellyel, alapáron kézi mûködtetéssel rendelhetõ.
Ablakoknál a mûanyagredõny praktikusan kombinálható redõnytokba épített függõlegesen rolós szúnyoghálóval. Ezesetben a 22x53 mm-es mûanyag vezetõsín helyett 40x53 mm-es kombi alumínium vezetõsín kerül alkalmazásra.
A zörgéscsökkentõ kefés betéttel ellátott 22x53 mm-es, illetve szúnyoghálóval kombinált kivitel esetén 40x53 mm-es mûanyag vezetõsín fehér vagy barna lehet.
A speciális, elcsúszásgátlókkal ellátott, csak fehér színben rendelhetõ redõnylécekkel és alumínium tokkal szerelt mûanyag redõny az alumínium redõnyhöz hasonlóan fali kapcsolós vagy rádiós (távirányítós) motorizált kivitelben is mûködtethetõ.

> tovább a Józsa KT Silento külsõ tokos mûanyag redõny típus ismertetéséhez
> tovább a Józsa VT Silento vakolható tokos mûanyag redõny típus ismertetéséhez

 

Józsa DeLuxe mûanyag redõny típus

 

A külsõ ill. vakolható tokos kivitel, fehér vagy sötétbarna színû, alul csapott formájú szögletes alumínium tokkal, 22x53 mm-es kefés mûanyag vezetõsínnel, golyóscsapágyas tengellyel, alapáron kézi mûködtetéssel rendelhetõ. A Józsa DeLuxe típusú mûanyag redõny fehér színû, speciális elcsúszásgátlós redõnylécekkel rendelkezik. E típusnál a legfelsõ hat lamella perforálás nélküli.
Ablakoknál a Józsa DeLuxe típusú mûanyag redõny praktikusan kombinálható redõnytokba épített függõlegesen rolós szúnyoghálóval.
Motoros mûködtetéshez a motorok optimális beállíthatósága miatt alumíniumtok alkalmazandó.

> tovább a Józsa DeLuxe KT külsõ tokos mûanyag redõny típus ismertetéséhez
> tovább a Józsa DeLuxe VT vakolható tokos mûanyag redõny típus ismertetéséhez

 

Józsa belsõ tokos mûanyag redõny (meglévõ tokba építhetõ kivitel)

 

A belsõ tokos mûanyag redõnyök - mivel a tokszerkezet a falban van "elrejtve" - több szempontból elõnyösebbek, mint a kívülrõl látható külsõ tokkal rendelkezõ redõnyök. Teljesen új telepítés vagy a már meglevõ tokszerkezetben a redõnytest (esetleg egyidejûleg a vezetõsínek) cseréje is lehetséges. A speciális, elcsúszásgátlókkal ellátott, csak fehér színben rendelhetõ redõnylécekkel szerelt belsõ tokos mûanyag redõny fali kapcsolós vagy rádiós (távirányítós) motorizált kivitelben is mûködtethetõ.
Belsõ tokos kivitel fehér 55 mm-es vagy fehér, krém, bézs vagy világos szürke színû 37 mm-es mûanyag redõnylécekkel, alapáron kézi mûködtetéssel, falon kívüli gurtnibehúzó szerkezettel. 37 mm-es redõnylécekkel maximum 180 cm, 55 mm-es redõnylécekkel maximum 210 cm szélességig. A belsõ tokos mûanyag redõnyhöz 23 mm széles szürke, sötétbarna, fehér vagy bézs színû gurtni választható.

> tovább a Józsa belsõ tokos mûanyag redõny típus ismertetéséhez

 

 

 

 

 

 

 
Mûanyagredõny akár 3 év garanciával
Józsa Deluxe mûanyagredõny családra, kézi- és motoros mûködtetés esetén egyaránt, 3 év teljes körû garanciát vállalunk.
Motorizálható mûanyagredõny
Mûanyagredõny már fehér színû, speciális, elcsúszásgátlós redõnypalásttal is rendelhetõ, melynek elõnye, hogy alumínium tok alkalmazásával redõnymotorizációs lehetõséget is biztosí­t.
Bemutatóterem
16 db életszerû környezetben kiállí­tott redõny mintadarabbal felszerelt bemutatótermünkben, heti 51 órában várjuk Önöket.