Redőny.com főoldal
  

Fa redõny

Fa redõny (roló)/Általános jellemzõk

A FA REDÕNY ISMÉRVEI


fa redõny (roló)Az újra reneszánszát élõ fa redõnyök (a köznyelvben roló) különbözõ típusai közül az anyagában és színeiben a régi, hangulatos redõnyöket idézõ, de modernebb konstrukcióban alkalmazott Horváth faredõnyt forgalmazzuk. Kedvezõ tulajdonságai mellett nem elhanyagolható elõnye, hogy szép.

A csak belsõ tokos kivitelben készíthetõ fa redõny anyaga általában az idõjárási viszontagságokat remekül tûrõ minõségi borovi fenyõ, de igény szerint minden fa redõnylécnek alkalmas fafajtából - pl. diófából, vagy trópusi fából - el tudjuk készíteni.
Belsõ tokos redõnyöknél a falban található a tokszerkezet, ezáltal esztétikusabbak, mint a külsõ tokos redõnyök. A fa redõny hasznossága - esztétikai értékén túl - a kevésbé energiatakarékos idõkben is jelentõs volt. Manapság is nagyon fontos mind télen, mind nyáron a hõmérséklet és a helyiségbe bejutó fény szabályozásában. Hõ- és hangszigetelõ képessége a legmodernebb alumínium redõnyökénél is jobb.

A redõnytípusok közül a fa redõny esetében a legnagyobb a lécek közötti szellõzõ hézag, így a megfelelõ árnyékolás mellet a levegõ optimális mozgását is biztosítja az adott környezetben. A mûemlékvédelem alatt álló épületek régi redõnyeinek pótlása is megoldható Hortváth fa redõnyeinkkel.

> tovább a Fa redõny típus bõvebb ismertetéséhez
Aluredõnyre 5 év garancia
SuprAlu alumínium­redõny­re a korábbi 2 év helyett immár 5 év garanciát vállalunk kézi és motoros mûködtetésnél egyaránt.
Motorizálható mûanyagredõny
Mûanyagredõny már fehér színû, speciális, elcsúszásgátlós redõnypalásttal is rendelhetõ, melynek elõnye, hogy alumínium tok alkalmazásával redõnymotorizációs lehetõséget is biztosí­t.