Redőny.com főoldal
  

Alumínium redõny

Alumínium redõny / Általános jellemzõk / Alumínium redõny - SuprAlu Ideal VT alu redõny

SUPRALU IDEAL VT ALU REDÕNY (VAKOLHATÓ TOKOS KIVITEL)

A nagy színválasztékban rendelkezésre álló, szinterezett alu redõnylécek ívelt dupla falú kialakításúak, melyek üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így hõszigetelési értékük eléri a K=1,1W/nm K-t, zajszigetelési értékük pedig Rw=36 db. A 39 mm-es hasznos magasságú alu redõnylécek esetén a legnagyobb szélesség 270 cm, míg 45 mm-es redõnylécek esetén a maximum szélesség 300 cm. A kézi mûködtetésû alumíniumredõny legnagyobb magassága 310 cm. A redõnylécek a golyóscsapágyakon futó nyolcszögletû, 40 vagy 60 mm keresztmetszetû horganyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A vezetõsín vakolható tokos kivitelnél 22x53 mm-es alumíniumprofil, amely kefés zajcsillapítóval van ellátva. A vezetõsínben használt stabil kefe teljesen egy vonalban tartja az alu redõny palástját, ezáltal csökken annak mozgása és nagy szélben a hangja. A zárt, gyárilag szinterezett, alul 20 fokban csapott alumíniumtok befogadó mérete 125x125 mm-tõl 205x205 mm-ig terjed az alu redõny magasságától függõen. A redõnytok homlokzati függõleges része Styrodur extrudált polisztirolhab-lemezzel alkalmassá van téve a vakolat fogadására. A vakolható tokos alu redõnynél a szervizelés lehetõségét a kívülrõl-alulról nyitható szerelõfedél biztosítja. A vakolat esztétikus simíthatóságát és a szerelõfedél nyithatóságát a redõnytok homlokzati alsó részén elhelyezett vakolóprofil teszi lehetõvé.

A szerelõfedél, a vezetõsín és az alumínium záróléc színe alapáron fehér, sötétbarna vagy antracit, de 15% felárral RAL színskálából választható egyedi színekben szinterezve is rendelhetõ.
A redõnyléceket zajcsökentõ kefés betéttel ellátott alumínium záróléc zárja le, amelynek végén helyezkednek el a rejtett ütközõk. A redõny mûködtetése 15 mm széles fehér, barna, szürke vagy bézs színû mûszálas gurtnival történik, mely a beltérben fehér, tölgy vagy sötétbarna mûanyagházas gurtnibehúzó szerkezethez csatlakozik.

Vakolható tokos alu redõny esetén lehetõség van falba süllyesztett gurtnibehúzó szerkezet beépítésére is. Az ezt elõkészítõ és helyreállító kõmûves munkák kivitelezését cégünk nem vállalja.
A vakolható tokos alu redõny motorizálható, mind távirányítós, mind fali kapcsolós kivitelben.
A biztonság növelése érdekében motorizált alu redõnynél Somfy feltolásgátlót alkalmazunk. Ebben az esetben a kombi szúnyogháló telepítésének nincs akadálya.
Ablakoknál az alu redõny praktikusan kombinálható redõnytokba épített függõlegesen rolós szúnyoghálóval. A könnyen kezelhetõ, kis helyigényû mozgatható változat elõnye, hogy egy mozdulattal lehúzható vagy eltüntethetõ. A vezetõsínben a háló két kefe között helyezkedik el, így 100%-os védelmet nyújt a rovarok ellen. E kombinált alu redõny/szúnyogháló-megoldás választása esetén a dupla lefutóval rendelkezõ vezetõsín alapáron fehérre, sötétbarnára vagy antracit színûre szinterezett 40x53 mm-es alumíniumprofilból készül.

SuprAlu Ideal VT alu redõny esetén a redõnytok helyének kialakítását a mellékelt beépítési útmutatónak megfelelõen kell kialakítani. Árkalkulációnkban már a szükséges magasítással megnövelt mérettel számoltunk. Amennyiben a megrendelõ kívánságára egységes méretû tokokkal készülnek az alu redõnyök, akkor a redõny területét végleges árajánlatunknál, a felmérés során a nagyobb tok által megkívánt magasság szerint kalkuláljuk.

SuprAlu Ideal VT Plus alu redõny

Az SuprAlu Ideal VT Plus alu redõny típus elsõsorban ablakoknál - maximum 150 cm szélességig - ajánlott. A könnyen kezelhetõ, kis helyigényû mozgatható szúnyogháló változat elõnye, hogy egy mozdulattal lehúzható vagy eltüntethetõ. A függõleges mûködtetésû rolós változat tengelye a redõny tokjába van beépítve, így külön helyet nem foglal el és a redõnytok méretét sem növeli jelentõsen. A legördülõ hálóanyag a vezetõsínben két kefe között helyezkedik el, így kiváló védelmet nyújt a szúnyogok ellen. E kombinált alu redõny/szúnyogháló-megoldás választása esetén a dupla lefutóval rendelkezõ vezetõsín alapáron fehérre sötétbarnára vagy antracit színûre szinterezett 40x53 mm-es alumíniumprofilból készül (az alu redõnyhöz hasonlóan egyedi RAL színben is rendelhetõ).

Ajtó esetén nem a függõleges mûködtetésû redõnytokba épített, hanem a vízszintesen mozgatható rolós szúnyogháló vagy a hagyományos nyíló, esetleg a tolóajtós változat alkalmazása célszerû. Motorizált változatnál Somfy feltolásgátlót alkalmazunk, ebben az esetben a kombi szúnyogháló telepítésének nincs akadálya.

> vissza az Alu redõny jellemzõi oldalra




Aluredõnyre 5 év garancia
SuprAlu alumínium­redõny­re a korábbi 2 év helyett immár 5 év garanciát vállalunk kézi és motoros mûködtetésnél egyaránt.
Bemutatóterem
16 db életszerû környezetben kiállí­tott redõny mintadarabbal felszerelt bemutatótermünkben, heti 51 órában várjuk Önöket.
Újdonság: alapszí­nek bõvülése
A 22 választható alumíniumredõnyléc- szí­nhez a redõnytok, a vezetõsí­n és a záróléc már 5 alapáras színben rendelhetõ.