Redőny.com főoldal
  

Alumínium redõny

Alumínium redõny / Általános jellemzõk

AZ ALUMÍNIUM REDÕNY ISMÉRVEI


Az alumínium redõny elsõdleges jellemzõje, hogy - a horganyzott acél tengelyt kivéve - minden alkatrésze alumíniumból van, így megjelenése esztétikus, élettartama hosszú. Kiváló hõszigetelõ, akár a téli idõszakban a meleg benntartása, akár a nyári hónapokban a hõség elleni védelem a cél. Szilárdságának köszönhetõen az alumínium redõny mechanikai védelmet is nyújt külsõ behatolás ellen. Az alumínium redõnyök mozgatása kézi mûködtetéssel is könnyû, de motoros mozgatásra is széles körben nyílik lehetõség.

Alumínium redõny lécAz alumínium redõnyök szükség szerint akár teljes sötétítésre is alkalmasak. A redõnygyártás során nagy színválasztékban rendelkezésre álló, szinterezett redõnylécek ívelt dupla falú kialakításúak, melyek üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így a nyílászárók hõszigetelési értékét 0,2W/nm K-val javítja, zajszigetelési értékük pedig Rw=36 dB. Minden aluredõny típusnál a legfelsõ hat lamella perforálás nélküli.

A fehér redõnylécek kedvezménnyel rendelhetõk, alapáron forgalmazzuk a krémfehér, bézs, sötét bézs, elefántcsont, világosszürke, szürke, ezüst, barna, sötétbarna színeket, míg a világosfa, sötétfa, aranytölgy, dió és mahagóni színek felár ellenében, az antracit, a bazaltszürke, a bordó és a zöld színek pedig extra felár ellenében rendelhetõk.

Ablakoknál az alumínium redõny praktikusan kombinálható redõnytokba épített függõlegesen rolós szúnyoghálóval. A könnyen kezelhetõ, kis helyigényû, mozgatható változat elõnye, hogy egy mozdulattal lehúzható vagy eltüntethetõ. Ajtó esetén nem a redõnytokba épített, hanem a vízszintesen mozgatható, rolós szúnyogháló vagy a hagyományos nyíló, esetleg a tolóajtós változat alkalmazása célszerû.

A SuprAlu alumíniumredõny önmagában is biztonságosabb, mint a mûanyagredõny, de az igazi védelmet feltolásgátlóval kiegészítve garantálja.
Alapkivitelû alumíniumredõnyünkben a palástot a redõny tengelyével egy acél fédernek nevezett alkatrésszel kapcsoljuk össze, ami részleges feltolásgátlást biztosít. Sok forgalmazó ezt úgy jeleníti meg, hogy az alapkivitelû alumíniumredõnyt is "biztonsági" redõnynek nevezi, mely 100%-os feltolásgátlással rendelkezik. Ez véleményünk szerint nem igaz, a tökéletes feltolásgátlást csak valamilyen kiegészítõ szerkezettel lehet biztosítani.
Cégünk e fontos biztonsági kiegészítõt motorizált redõnynél Somfy feltolásgátló alkalmazásával oldja meg.
A  feltolásgátlók a redõny tokjában rejtve helyezkednek el és teljesen leengedett állapotban megakadályozzák az alumínium redõny feltolását.

A motoros alumínium redõny egyszerre szolgálja az Ön biztonságát és kényelmét miközben megkíméli Önt a redõny kézi mûködtetésétõl, egyúttal védelmet is nyújt a betörõk ellen. Programórás redõny vezérléssel lakottnak tûnik ingatlanuk akkor is, ha éppen nem tartózkodik otthon senki. Cégünk az ISO 9001-as szabvány szerint gyártott, 5 év garanciával rendelkezõ Somfy redõnymotorizációs termékeit használja alumínium redõnyeihez.
 

SuprAlu Ideal KT alumínium redõny (külsõ tokos kivitel)

Külsõ tokos kivitel, poliuretán habbal kitöltött 39 mm-es alumínium redõnylécekkel. Az SuprAlu Ideal KT alumínium redõny 20 választható színben, alul 45-fokban csapott formájú szögletes alumínium tokkal, fém golyóscsapágyas acél tengellyel, alapáron kézi mûködtetéssel, falon kívüli gurtnibehúzó szerkezettel, max. 270 cm szélességig és 22x53 mm-es kefés alumínium vezetõsínnel kapható. A keret (tok, vezetõsín és záróléc) színe alapáron fehér vagy sötétbarna lehet. Külsõ tokos alumínium redõnynél az alap vállalási határidõ 25 munkanap, tetszõleges RAL szín igénye esetén +5 munkanappal kell számolni.

> tovább a SuprAlu Ideal KT alumínium redõny ismertetéséhez

 

SuprAlu Ideal VT alumínium redõny (vakolható tokos kivitel)

Vakolható tokos kivitel, poliuretán habbal kitöltött 39 mm-es alumínium redõnylécekkel. Az SuprAlu Ideal VT alumínium redõny 20 választható színben, alumínium szerelõfedéllel és 22x53 mm-es kefés alumínium vezetõsínnel (fehér vagy sötétbarna), fém golyóscsapágyas acél tengellyel, alapáron kézi mûködtetéssel, falon kívüli gurtnibehúzó szerkezettel, max. 270 cm szélességig. A vakolható tokos kivitel extrudált szerelõfedéllel és szélesített tokvéggel készül, így a vezetõsínre történõ rávakolás esetén is nyitható marad a szerelõfedél. A vállalási határidõ alapáras keretrész (tok/oldalvég/vezetõsínek/záróléc) esetén 25 munkanap.

> tovább a SuprAlu Ideal VT alumínium redõny ismertetéséhez

 

SuprAlu Basic KT alumínium redõny, mûanyag vezetõsínnel és acél tokkal (külsõ tokos kivitel)


Külsõ tokos kivitel, poliuretán habbal kitöltött 39 mm-es alumínium redõnylécekkel. A SuprAlu Basic KT alumínium redõny fehér színben, alul csapott formájú szögletes acél tokkal, fém golyóscsapágyas acél tengellyel, alapáron kézi mûködtetéssel, falon kívüli gurtnibehúzó szerkezettel, max. 270 cm szélességig és 22x53 mm-es kefés mûanyag vezetõsínnel kapható. A vezetõsín színét 2 alapszín közül választhatja ki. A SuprAlu Basic KT alumínium redõnynél a vállalási határidõ 25 munkanap.

> tovább az SuprAlu Basic KT alumínium redõny ismertetéséhez

 

SuprAlu Basic VT alumínium redõny, mûanyag vezetõsínnel és acél tokkal (vakolható tokos kivitel)


Vakolható tokos kivitel, poliuretán habbal kitöltött 39 mm-es alumínium redõnylécekkel. A SuprAlu Basic VT alumínium redõny fehér színben, acél szerelõfedéllel és 22x53 mm-es kefés mûanyag vezetõsínnel (fehér), fém golyóscsapágyas acél tengellyel, alapáron kézi mûködtetéssel, falon kívüli gurtnibehúzó szerkezettel, max. 270 cm szélességig. A vakolható tokos kivitel extrudált szerelõfedéllel és szélesített tokvéggel készül, így a vezetõsínre történõ rávakolás esetén is nyitható marad a szerelõfedél. A vállalási határidõ 25 munkanap.

> tovább az SuprAlu Basic VT alumínium redõny ismertetéséhez

 

SuprAlu belsõ tokos alumínium redõny (meglévõ tokba építhetõ kivitel)

Belsõ tokos alumínium redõny, meglévõ régi vagy új beépítésû tokba történõ szerelésre vonatkozó árak. Poliuretán habbal kitöltött 39 mm-es alumínium redõnylécekkel 20 választható színben, 22x28 mm-es fehér vagy sötétbarna kefés alumínium vezetõsínnel, fém golyóscsapágyas acél tengellyel, alapáron kézi mûködtetéssel, max. 300 cm szélességig.

> tovább a SuprAlu belsõ tokos alumínium redõny ismertetéséhez

 
Rádióvevõs motor 40-es tengelybe
Újdonság a a 40 mm átmérõjû redõnytengelybe szerelhetõ rádióvevõs motor, amivel az eddigieknél kisebb redõnytokméret mellett alkalmazható távirányítós mûködtetés.
Gurtnibehúzó szerkezet ajándékba
Cégünk minden külsõ tokos redõnyhöz a gurtnibehúzó automatát ajándékba adja.
Mûanyagredõny akár 3 év garanciával
Józsa Deluxe mûanyagredõny családra, kézi- és motoros mûködtetés esetén egyaránt, 3 év teljes körû garanciát vállalunk.